Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Image recipe

Rumpsteak s čočkovým salátem

  • 60m

Ingredience:

  • 4 kusy rumpsteaku (každý 180–200 g)
  • 2 fenykly
  • 500 g zelené čočky (vařené)
  • 1 paprika
  • 4 rajčata
  • 1 stroužek česneku
  • 4 stonky petrželky
  • štáva a kůra z 1 limetky
  • sůl a pepř
  • 6 lžic olivového oleje
  • trocha červeného octa
  • olej na smažení
  • hrubý pepř na steaky
  • THOMY salsa s rajčaty a paprikou

 

Delikatesa, ze které vám rumpne v hlavě. Salát už dávno není jen zelené lupení na ozdobu jídelního stolu a šťavnatý rumpsteak je prostě král! Kéž spokojeně a dlouhý čas vládne vaším srdcím i chuťovým buňkám. Famfáry prosím!

Postup:

1. Papriku a rajčata nakrájejte na kostičky. Česnek a petržel nakrájejte nadrobno. Vše smíchejte a přidejte nastrouhanou kůru a trochu šťávy z limetky. Na závěr přimíchejte vařenou čočku, olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Hotový salát nechce 20 minut odstát.

2. Omyjte cibulky fenyklu a nakrájejte je na 8 plátků. Na pánvi je smažte z obou stran po dobu 8–10 minut, pak dochuťte solí a pepřem.

3. Steaky grilujte s olejem na pánvi či grilu po dobu 4 minut z každé strany. Až budou hotové, přidejte sůl a pepř dle chuti.

4. Steaky podávejte s THOMY salsou, smaženým fenyklem a čočkovým salátem.