Rumpsteak s čočkovým salátem
Ingredience:
- 4 kusy rumpsteaku (každý 180–200 g)
- 2 fenykly
- 500 g zelené čočky (vařené)
- 1 paprika
- 4 rajčata
- 1 stroužek česneku
- 4 stonky petrželky
- štáva a kůra z 1 limetky
- sůl a pepř
- 6 lžic olivového oleje
- trocha červeného octa
- olej na smažení
- hrubý pepř na steaky
- THOMY salsa s rajčaty a paprikou
Delikatesa, ze které vám rumpne v hlavě. Salát už dávno není jen zelené lupení na ozdobu jídelního stolu a šťavnatý rumpsteak je prostě král! Kéž spokojeně a dlouhý čas vládne vaším srdcím i chuťovým buňkám. Famfáry prosím!
Postup:
1. Papriku a rajčata nakrájejte na kostičky. Česnek a petržel nakrájejte nadrobno. Vše smíchejte a přidejte nastrouhanou kůru a trochu šťávy z limetky. Na závěr přimíchejte vařenou čočku, olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Hotový salát nechce 20 minut odstát.
2. Omyjte cibulky fenyklu a nakrájejte je na 8 plátků. Na pánvi je smažte z obou stran po dobu 8–10 minut, pak dochuťte solí a pepřem.
3. Steaky grilujte s olejem na pánvi či grilu po dobu 4 minut z každé strany. Až budou hotové, přidejte sůl a pepř dle chuti.
4. Steaky podávejte s THOMY salsou, smaženým fenyklem a čočkovým salátem.