Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Image recipe

Žebra s kukuřičnou klasikou

  • 90m

Ingredience:

  • 4 kukuřičné klasy 200 ml olivového oleje
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžička semínek fenyklu
  • 120 ml kečupu
  • 200 ml octa
  • 200 ml sójové omáčky
  • 2 lžíce sirupu z cukrové řepy
  • nachos
  • 120 ml THOMY BBQ omáčky THOMY salsa s rajčaty a paprikou

 

Žebírka a kukuřice na grilu? Ano prosím! Ale jen s naším receptem na báječnou marinádu, kterou využijete na klasy i maso. Nezapomeňte servírovat s křupavými nachos a THOMY salsou, ať to má říz!

1. Smíchejte THOMY BBQ omáčku s kečupem, octem, sójovou omáčkou a sirupem z cukrové řepy.

2. Do takto připravené marinády vložte žebra a nechte je hodinu marinovat.

3. Poté žebra vložte do trouby a pečte 2,5 hodiny na 170 stupňů Celsia.

4. Smíchejte pepř, papriku, sůl a fenyklová semínka s olivovým olejem. Směsí potřete kukuřičný klas a pečte v troubě společně s žebry zhruba 30 minut.

5. Hotová žebra potřete zbývající marinádou a kukuřičný klas nakrájejte na menší kousky.

6. Připravený pokrm podávejte společně s nachos a THOMY salsou.