Žebra s kukuřičnou klasikou
Ingredience:
- 4 kukuřičné klasy 200 ml olivového oleje
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička mořské soli
- 1 lžička semínek fenyklu
- 120 ml kečupu
- 200 ml octa
- 200 ml sójové omáčky
- 2 lžíce sirupu z cukrové řepy
- nachos
- 120 ml THOMY BBQ omáčky THOMY salsa s rajčaty a paprikou
Žebírka a kukuřice na grilu? Ano prosím! Ale jen s naším receptem na báječnou marinádu, kterou využijete na klasy i maso. Nezapomeňte servírovat s křupavými nachos a THOMY salsou, ať to má říz!
1. Smíchejte THOMY BBQ omáčku s kečupem, octem, sójovou omáčkou a sirupem z cukrové řepy.
2. Do takto připravené marinády vložte žebra a nechte je hodinu marinovat.
3. Poté žebra vložte do trouby a pečte 2,5 hodiny na 170 stupňů Celsia.
4. Smíchejte pepř, papriku, sůl a fenyklová semínka s olivovým olejem. Směsí potřete kukuřičný klas a pečte v troubě společně s žebry zhruba 30 minut.
5. Hotová žebra potřete zbývající marinádou a kukuřičný klas nakrájejte na menší kousky.
6. Připravený pokrm podávejte společně s nachos a THOMY salsou.