Roastbeef s holandskou omáčkou
Ingredience:
- 400 g roastbeefu
- 400 g brambor
- 25 g másla
- 2 snítky rozmarýnu
- 3 stroužky česneku
- 4 rajčata
- 1 balení THOMY Holandská omáčka
- Oregano a tymián
- Sůl a čerstvě mletý pepř
- Olivový olej
Ať je svátek nebo všední den, vystřelte své chuťové buňky na vrchol blaha! Vyzkoušejte náš recept na pečený roastbeef s grilovanými rajčaty, bylinkami a holandskou omáčkou. Díky THOMY vše navíc připravíte rychlostí světla!
- Předehřejte troubu na 80 °C. Roastbeef solte a opepřete, přidejte tymián a vložte do pekáče se dvěma nasekanými stroužky česneku. Zakápněte olivovým olejem.
- Pečte zhruba 2 hodiny. Poté roastbeef přikryjte alobalem tak, aby nevychladl.
- Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké proužky o tloušťce 0,5 cm. Propláchněte je vodou a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte je v troubě předehřáté na 200–220 °C (záleží na typu trouby) po dobu zhruba 30 minut. Nezapomeňte je během pečení promíchat, aby se opekly rovnoměrně.
- Nakrájejte rajčata na poloviny a naskládejte je do zapékací mísy (nebo na plech) řezem dolů. Zakápněte je směsí olivového oleje, oregana, česneku, soli a pepře. Grilujte v troubě několik minut.
- Rozpalte si pánev, přidejte máslo a na něm roastbeef zprudka opečte. Nechte několik minut odpočinout, a nakonec jej rozkrájejte na tenké plátky.
- V menším hrnci ohřejte THOMY Holandskou omáčku na ideální teplotu.
- Servírujte maso spolu s holandskou omáčkou, opečenými bramborami a grilovanými rajčaty. Dobrou chuť!