Nadívaná dýně
Ingredience:
- 1 špagetová dýně
- 250 g čerstvé malé kapusty
- 40 g kešu oříšků
- 40 g semínek granátového jablka
- 20 g klíčků
- 10 g másla
- olivový olej
- THOMY Kari omáčka
I oči musí jíst, ale tohle jídlo rozhodně není jen na dívání! Vyzkoušejte recept, který vyzdvihne a spojí dokonalou chuť dýně, oříšků, granátového jablka a dalších lahodných ingrediencí. Jedno z jídel, o které se nebudete chtít dělit, raději znásobte počet porcí!
Postup:
1. Troubu předehřejte na 170 stupňů. Dýni rozpulte, odstraňte semínka a každou polovinu pokapejte olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem, položte na pečící papír a dejte na 45 minut do předehřáté trouby.
2. V pánvi rozehřejte máslo a vložte kapusty, kešu ořechy, sůl, pepř a lehce osmahněte.
3. Dýni zhruba v polovině pečení vytáhněte, vydlabejte vnitřek a vložte připravenou směs kapusty s oříšky. Pak vraťte do trouby a nechte dopéct.
4. Klíčky a semínka granátového jablka smíchejte společně s olejem a následně vložte na dopečené dýně.
5. Pokrm servírujte společně s THOMY Kari omáčkou.
No nevypadá hotový pokrm dokonale? Podělte se o něj na svém Facebooku nebo Instagramu s hastagem #LOVEthomy.