Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Image recipe

Gratinované brambory s květákem

  • 80m

Ingredience:

  • 1 přepůlený stroužek česneku
  • 10 g másla
  • 500 g brambor
  • 200 ml mléka
  • Sůl a pepř
  • 1/2 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 balení THOMY Bešamelové omáčky
  • Strouhaný parmazán
  • Snítka rozmarýnu na ozdobu

 

Lahodná příloha i báječný hlavní chod. Pod křupavou krustičkou se ukrývá jemná vrstva brambor, květáku a THOMY Bešamelové omáčky ovoněné muškátovým oříškem.

 

Postup:

  1. Vnitřek zapékací mísy potřete rozpůleným česnekem a vymažte máslem.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Květák očistěte a rozdělte na menší růžičky.
  3. Bramborové plátky spolu s květákem vařte v hrnci pět minut spolu s mlékem, solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  4. Vyjměte brambory i květák a rozložte je do připravené zapékací mísy.
  5. Přelijte THOMY Bešamelovou omáčkou.
  6. Posypejte strouhaným parmazánem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu asi padesáti minut.
  7. Před podáváním ozdobte rozmarýnem. Dobrou chuť!