Gratinované brambory s květákem
Ingredience:
- 1 přepůlený stroužek česneku
- 10 g másla
- 500 g brambor
- 200 ml mléka
- Sůl a pepř
- 1/2 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
- 1 balení THOMY Bešamelové omáčky
- Strouhaný parmazán
- Snítka rozmarýnu na ozdobu
Lahodná příloha i báječný hlavní chod. Pod křupavou krustičkou se ukrývá jemná vrstva brambor, květáku a THOMY Bešamelové omáčky ovoněné muškátovým oříškem.
Postup:
- Vnitřek zapékací mísy potřete rozpůleným česnekem a vymažte máslem.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Květák očistěte a rozdělte na menší růžičky.
- Bramborové plátky spolu s květákem vařte v hrnci pět minut spolu s mlékem, solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Vyjměte brambory i květák a rozložte je do připravené zapékací mísy.
- Přelijte THOMY Bešamelovou omáčkou.
- Posypejte strouhaným parmazánem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu asi padesáti minut.
- Před podáváním ozdobte rozmarýnem. Dobrou chuť!