Like pro lilek!
Ingredience
- 4 lilky
- 4 rajčata
- 250 g sýra feta
- Sůl a pepř
- 3 snítky tymiánu
- 4 větvičky petrželky
- 1 granátové jablko
- Olivový olej
- Vinný ocet
- THOMY Hořčičná omáčka s medem
Ať už vám rozpůlený lilek připomíná válečnou galéru, parník, křižník Potěmkin nebo rybářský člun, do našich vod vplul recept, který není radno přehlédnout. Zhoupněte se na vlnách THOMY medové hořčice a vydejte se plnou parou vstříc chutím!
Postup:
- Rozpůlené lilky lehce potřeme olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem. Krátce je osmažte na pánvi nebo ogrilujte na roštu. Poté je pečte 15–20 minut v troubě, nebo nechte přiklopené na grilu.
- Nakrájejte rajčata a sýr feta na kostičky. Petržel a tymián nakrájejte najemno.
- Vydlabejte část lilků a dužinu nakrájejte na malé kousky. Smíchejte s rajčaty, fetou a bylinkami a přidejte sůl a pepř. Přimíchejte také trochu olivového oleje a vinného octa. Vzniklou směs vložte zpět do vydlabaného lilku.
- Vše na závěr posypejte semínky granátového jablka a podávejte s THOMY Hořčičnou omáčkou s medem.
Nezapomeňte se pochlubit a sdílejte svou dobrodružnou lilkovou plavbu se svými přáteli! #LOVEthomy