Chřest s holandskou omáčkou
Ingredience:
- 1,5 kg zeleného chřestu
- 2 l vody
- Sůl
- Špetka cukru
- 2 lžičky másla
- 1 balení THOMY Holandská omáčka
- Čerstvě mletý pepř a mořská sůl na ozdobu
Spojení čerstvého chřestu s holandskou omáčkou je zážitek, na který nikdy nezapomenete. Díky THOMY si můžete tuto delikátní kombinaci vychutnat snadno a rychle!
- Omyjte chřest, ořízněte dřevité konce a oloupejte spodní třetinu.
- Vodu se solí a špetkou cukru přiveďte k varu. Přidejte máslo i chřest a vařte 10 minut.
- Prohřejte THOMY Holandskou omáčku v menším hrnci.
- Chřest servírujte spolu s holandskou omáčkou a na talíři dozdobte pepřem a mořskou solí.
Náš tip:
K receptu se hodí také brambory připravené s rozmarýnem. A pokud dáváte přednost masu, obalte chřest plátky slaniny a místo vaření je osmažte na pánvi.